Pieter  
CBR theorie examen Motor
22 jaar
Twee weken geoefend
Examen gehaald

Door voor de Motor!

Ik ben al 3 jaar in het bezit van mijn rijbewijs B. Nog niet zo lang geleden heb ik dus nog een theorie-examen gedaan. Nu door voor de motor, had ik verwacht dat ik het wel ongeveer zou weten. Een paar lesjes gedaan speciaal voor de motor en het theorie-examen gaan doen.

Eerste keer gezakt

Viel ik even door de mand, 22 fout! Geschrokken terug naar huis en op het internet op zoek naar oefen examens. Na een aantal geprobeerd te hebben, vond ook ik dit de beste aanbieders. Vooral omdat het zo ongelooflijk hetzelfde was als bij het CBR. Gelukkig met genoeg oefenen van examens ben ik nu bij de 2de keer wel geslaagd.

Ervaring was niet voldoende

Het is me echt opgevallen dat je heel snel weer vergeet wat ik daarvoor had geleerd voor mijn auto theorie examen. Theorie motor als je de auto al hebt lijkt makkelijk. Ik reed ook regelmatig auto elke week zeker een paar uur. Dus je komt verschillende situaties tegen en daardoor verwacht je dat bijvoorbeeld alle verkeersborden wel onder controle hebt. Nu blijkt dat er nog verkeersborden zijn die specifiek voor de motor gelden. Die worden natuurlijk niet gevraagd en had ik nooit geoefend bij het theorie examen van de auto.

Er zijn heel veel weetjes te vinden voor het theorie examen van de motor.

Mijn tips en tricks theorie examen motor:

Veel oefenen!

Alleen als je genoeg oefenend ben je echt voorbereid. Probeer geen snelle trucjes uit te halen om te slagen. Die werken allang niet meer en je hebt er ook niets meer aan als je het praktijk examen moet afleggen. 

Niet in één dag

Probeer niet alles in één dag te leren. Maak voor jezelf een planning waarin het duidelijk is welke dag je wat moet leren. Deel de theorie in blokken op die makkelijk te doen zijn en geef jezelf voldoende tijd. Herhaal elke keer als je met een nieuw blok begint eerst wat je als geleerd hebt. 

Herhaling!

Door te theorie elke keer weer te herhalen blijft het beter in je geheugen hangen. Daardoor heb je er ook langer profijt van! Zelfs als je een paar dagen niet meer leert dan zul je merken dat het nog 'vers' in je geheugen zit. 

Fouten opzoeken

Door stil te staan bij de fouten die je maakt kan je veel leren. Eén van de beste methode is elke dag een oefentoets maken en de fouten die erin zitten extra te oefenen. Dus nadat je een fout hebt gemaakt de theorie induiken over dat onderwerp. Hierdoor leer je heel gericht op jou kennis het theorie examen.

Lees ook:

Gezakt voor het examen en nu?

Gezakt voor het examen en nu?

CBR Theorie examen andere taal

CBR Theorie examen andere taal
voorbereiden voor de 
Officiële CBR theorie examens