Bridgit
CBR theorie examen Auto
18 jaar
Twee weken geoefend
Examen gehaald

Geslaagd! Ondanks mijn faalangst

Ik heb altijd al last gehad van faalangst. Dus kies je ervoor om je tot in de puntjes voor te bereiden. Voor degene die er ook last van hebben herkennen het wel, klamme handjes bij alleen al de gedachte van het lokaal in lopen, bang voor een blackout als je er eenmaal zit. Ik heb het hele internet afgezocht naar goede informatie en extra examens om geen detail te willen missen.

Simulatie theorie-examens

Toen ben ik op deze site terecht gekomen en eigenlijk was dat het enige wat ik nodig had. Dankzij de goede simulatie theorie-examens kon ik vast wennen aan de praktijk en zo heb ik me echt goed voorbereid op het echte werk. Ondanks het taboe wat er toch nog hangt boven faalangst wilde ik het wel met jullie delen. Je hoeft je nergens voor te schamen, maar kun je er toch niet gemakkelijk mee uit de voeten in je omgeving, dan kun je het lekker anoniem oefenen online. 

Neem het serieus

Probeer de examens dus ook zo echt mogelijk te maken voor jezelf. Als je doet alsof je bij het CBR in een lokaal zit kan je dit beter voorbereiden en helpen met je angst. Zelf heb ik dit bij bijna elk examen gedaan wat ik oefende. Niet als ik even snel tussendoor op mijn telefoon een paar examens maakte maar wel achter de PC.

Advies van een professional

Een vriendin van me is ook een aantal keer gezakt voor haar theorie examen door faalangst. Die heeft er toen voor gekozen om naar de dokter te gaan. Van de dokter heeft ze medicijnen gekregen om haar iets te kalmeren. Er zijn niet specifiek medicijnen voor faalangst vertelde ze maar er zijn wel pillen om je helpen kalmeren. Let wel op dat je niet zomaar iets neemt waarvan reactie vermogen traag wordt. Ga er echt voor naar de de dokter en leg daar het verhaal voor en laat je goed adviseren door een professional.

Zorg dat het leuk is

De belangrijkste tip die ik mee kan geven over faalangst is dat je ervoor moet zorgen dat je positief naar binnen loopt bij het lokaal van het CBR. Een goed gevoel helpt je om de faalangst te verminderen. Ik maakte gewoon veel grappen bij het oefenen en legde een aantal rare verbanden tussen de dingen die ik zag op de foto's. Toen ik het examen moest maken heb ik zelfs nog zitten grinniken bij een paar foto's. Beeld voor jezelf ook in dat het goed gaat komen! Daardoor heb je gelijk al een stuk minder stress. 

Het gaat ook goed komen want je hebt goed geoefend! 

Succes!

Lees ook:

Gezakt voor het examen en nu?

Gezakt voor het examen en nu?

CBR Theorie examen andere taal

CBR Theorie examen andere taal
voorbereiden voor de 
OfficiĆ«le CBR theorie examens