Mondeling CBR examen

Mijn ervaring mondeling theorie examen auto

Mondeling gaf me minder stress

Individueel begeleid examen

Helaas was ik al een paar keer was gezakt voor het 'normale' CBR theorie examen. Daarom heb ik gekozen voor het mondelinge examen. Het wordt een mondeling examen genoemd maar dat is het alleen vanuit de examinator. Het zijn natuurlijk nog steeds dezelfde vragen. En het kan zelfs zo zijn dat de vragen via een monitor of computer worden voorgelezen.

Gemoedsrust

Omdat ik erg veel last heb van stress bij het maken van het echte examen heb ik gekozen voor de mondelinge variant. Het is een duurder examen maar als hem in één keer weet te halen doordat iemand je kan helpen met de juiste interpretatie van de vragen, dan is het goedkoper dan twee keer het examen afleggen. Het is overigens ook veel rustiger als je alleen in de ruimte zit. Hierdoor heb je helemaal geen afleiding van anderen of vervelende geluiden. Zelf ben ik snel afgeleid en daardoor was het een goede keuze voor mij.

Toelichting van een medewerker

Doordat je veel stress kan hebben of sommige vragen net even anders gesteld worden dan je gewend bent kan je en vraag verkeerd begrijpen. Dan begrijp je verschillende verkeerssituatie wel en zou je ook goed handelen in het echt maar door de vraagstelling raak je in de war. Daarom was het erg fijn om een medewerker van het CBR naast je te hebben staan die de vragen kan toelichten. Dat heeft mij enorm geholpen bij het maken van de vragen. Dus als de vraag je onduidelijk is of je weet het niet zeker, vraag om toelichting!

Inzicht vraag auto
Je hoeft de tijd niet in de gaten te houden

De medewerker van het CBR houdt de tijd voor je in de gaten. Dat vond ik heel erg fijn. Hierdoor werd ik niet continue afgeleid door naar de klok te kijken. Dat zou me dan extra nerveus maken en mijn stress alleen maar verhogen. Je mag aan de medewerker bijvoorbeeld vragen of je elke 15 minuten een herinnering krijgt. Hierdoor weet je ongeveer hoe snel je door de vragen heen gaat. Maar vind jij dat niet fijn, zeg het dan wat jou voorkeur heeft en hiermee zal de medewerker rekening houden.

Er wordt rekening gehouden met jou

Via het aanvraag formulier kan je aangeven waarom je het individueel begeleid examen wilt volgen. Daardoor kan een medewerker van het CBR rekening houden met jou specifieke reden. Hierop zal de medewerker inspelen en zo goed mogelijk ondersteunen met jou reden in gedachten. Er zijn een aantal aanleidingen om te kiezen voor het individueel begeleid examen:

Meer tijd nodig
Faalangst
Autisme
ADHD
ADD
Het examen volgen in een andere taal dan Nederlands
Pdd-nos
Dyslexie
Syndroom van down

Iedereen mag overigens het individueel begeleid examen. Hiervoor hoef je geen specifieke reden te geven als je dat niet wilt. Alleen ik raad het wel aan want dan wordt er echt rekening met jou gehouden. Dat vergroot je kans op slagen.

Oefenen met een luisterboek

Als jij oefent met een luisterboek dan sluit de theorie perfect aan op het individueel begeleid examen. Het luisterboek boek richt met name op dyslexie. Heb jij om een andere reden moeite hebt met concentreren of lezen? Het luisterboek de beste keuze voor jou! Leren en oefenen met een luisterboek. Het boek wordt als tip genoemd door het CBR

Theorie examen oefenen online
Oefenen heeft me ook geholpen

Niet alleen de extra tijd, rustige ruimte en medewerker hebben me geholpen om het examen te halen. Het komt natuurlijk vooral door dat ik goed geoefend heb. Door regelmatig te oefenen en op tijd te beginnen met oefenen was ik goed voorbereid voor het CBR theorie examen. Juist de combinatie van elke dag oefenen en het individueel begeleid examen hebben me geholpen om het in één keer te halen. De vragen online zijn hetzelfde als bij het echte examen. Ook de inzicht vragen waar ik persoonlijk veel moeite mee had in het begin waren precies hetzelfde.

Oefenen net als bij het CBR theorie examen