theorie examen verkopen verdrietig

theorie examen verlopen

Wat kan je er aan doen

Theorie examen verlopen

Als je theorie-examen na 1.5 jaar verlopen is dan kan je er helaas niets aan doen. Jij zal het examen opnieuw moeten maken en halen. Het is erg vervelend want je hebt het al eerder gehaald. Dat betekend dat je het kan maar toch zal je het opnieuw moeten bewijzen. Opnieuw reserveren doe je op deze manier.

Theorie examen bijna verlopen

Als het theorie examen bijna verlopen is en je hebt nog geen datum kunnen plannen voor het praktijk examen dan kan het ook voorkomen dat je het theorie examen opnieuw dient te halen. Helaas verloopt het examen in de meeste gevallen dan gewoon.

Opnieuw theorie examen voordat het verlopen is

3 maanden voordat het theorie examen verlopen is mag jij opnieuw het theorie examen volgen. Dat is handig wanneer je praktijk examen niet op tijd ingepland kan worden. Het voordeel is dat je het theorie examen beter kan laten aansluiten op de praktijk. Eigenlijk voorkom je hiermee dat je de kans mist om het praktijk examen te volgen.

Plan je 'nieuwe' theorie examen op tijd in

Het duurt ongeveer 6 weken voordat je een praktijk examen kan volgen in de meeste provincies. Houd daar dus rekening mee! Er zijn zelfs gevallen geweest dat het 3 maanden duurt voordat je het praktijk examen kan volgen. Het advies hier is om een nieuwe theorie examen te plannen als je nog maar 6 weken een geldig theorie examen hebt.

De aanvraag van mijn gezondheidsverklaring duurt te lang

De lange wachttijden voor het een goedgekeurde gezondheidsverklaring is één van de meest gehoorde klacht over het CBR. Doordat het wachten op een gezondheidsverklaring lang kan duren adviseren we de aanvraag alvast te doen bij het plannen van jou theorie-examen.
Rijschool bord

Spoed praktijk examen 

Een spoed praktijk examen is aan te vragen maar alleen in bijzondere gevallen. Je komt hier helaas niet voor in aanmerking als je theorie examen dreigt te verlopen of je gezondheidsverklaring er niet op tijd is. Er zijn 3 hoofdredenen waarom je een spoedexamen kan aanvragen:

  1. Vertrek naar het buitenland voor werk of een stage
  2. Bij een zwangerschap
  3. Door ziekte of andere omstandigheden waardoor je vorige rijexamen niet doorging

Een dergelijke aanvraag gaat altijd via de rijschool. Neem dus snel contact op met jou rijschool om de situatie uit te leggen.

Vraag je rijschool tijdig om advies

Als jou theorie examen binnen 3 maanden gaat verlopen vraag je rijschool dan om advies. Jou rijschool kan inschatten wanneer je klaar bent voor het examen. Indien de rijschool of jijzelf bijzondere omstandigheden zien aankomen reageer dan tijdig en plan uit voorzorg alvast een theorie examen.