Wat neem ik mee naar het theorie examen?

ID en reserveringsnummer

Mee nemen naar het examen

Op de dag van het theorie-examen zijn er twee dingen die je minimaal nodig hebt:

  1. Identiteitsbewijs
  2. Reserveringsnummer
Met die twee onderdelen mag je het examen maken. Vergeet ze niet want anders kan jij het examen echt niet maken. Het beste is om een checklist te maken de dag voor het examen. Leg de spullen die jij nodig hebt vast klaar dan kan er niets meer misgaan.

Identiteitsbewijs

Een identiteitsbewijs is verplicht om het theorie-examen te maken. Een ID bestaat in een aantal varianten:

Paspoort
Een Nederlands paspoort is verplicht. Het paspoort dient ook geldig te zijn dus een verlopen paspoort is niet toegestaan. Check nog even de datum op je paspoort bij het aanvragen van jouw examen. Het kan namelijk een even duren voordat je een nieuw paspoort krijgt (minimaal 4 weken).

Nederlandse identiteitskaart
Heb je een Nederlandse identiteitskaart in plaats van een paspoort dan mag je die meenemen naar het theorie-examen. Let ook hierop dat het jouw identiteitskaart niet verlopen mag zijn. Een identiteitskaart is sneller te verkrijgen dan een paspoort. Dus als jij in tijdsnood komt kan het wellicht verstandiger zijn om een identiteitskaart aan te vragen.

Nederlands rijbewijs
Jij mag een Nederlands rijbewijs meenemen naar het theorie-examen. Dit is het enige document waarvan de datum verlopen mag zijn. Dat kan een rijbewijs voor de auto, bromfiets of motor zijn.

Wanneer heb je het ID nodig?

Nadat jouw nummer wordt opgeroepen en je de examenzaal ingaat. Je ID dien je te tonen aan de baliemedewerker. Die controleert of jouw identiteitsbewijs juist is. Hierna kan je plaatsnemen aan de tafel die jou is toegewezen.

Reserveringsnummer

Na het aanvragen van je theorie-examen ontvang je een bevestiging via de email. In de email is een bijlage toegevoegd met een uitnodigingsbrief. In die brief vind je het reserveringsnummer terug. Dat is het nummer wat je nodig hebt bij het theorie-examen. Je mag het formulier ook uitprinten als jij dat makkelijk vindt.
Tip: schrijf het reserveringsnummer op een Post-it
Wanneer heb je het reserveringsnummer nodig?
Aanmeldingszuil
Bij de aanmeldingszuil dien je aan te melden met het reserveringsnummer. Daarna zie je het nummer op het scherm tevoorschijn komen. Daar kan je zien wanneer jij wordt opgeroepen.
 
Begin van het examen
Als jij wordt opgeroepen voor het examen dan dien je eerst legitimatie te vertonen. Een baliemedewerker controleert jouw legitimatie en daarom kan je het legitimatiebewijs meenemen naar het examen.
Post it laptop reserveringsnummer  examen
Moet je het bevestigingsformulier uitprinten?
Nee, het gaat erom dat je het reserveringsnummer nodig hebt. Jij krijgt het reserveringsnummer via de email dus jij kan ook het reserveringsnummer uit de email halen vanuit jouw telefoon. Let er wel dat er verwacht wordt alle spullen die je hebt achter te laten in de locker. Tijdens het examen mag je niet met een telefoon in jouw handen zitten.
Hoe ziet het reserveringsnummer eruit?
Het reserveringsnummer bestaat uit 4 cijfers:

7823

Het nummer vind jij terug op de examen bevestiging.

Zo verloopt het examen, dan weet je exact wat jou te wachten staat.
Heb jij geen Nederlandse documentatie?
Als jij geen Nederlandse documentatie hebt dan is het wel mogelijk om het theorie-examen te maken. Let er dan extra goed op de juiste documentatie mee te nemen naar het theorie-examen. Er is een verschil in documentatie tussen een EU-nationaliteit of geen EU-nationaliteit.

Lees ook:

Gezakt voor het examen en nu?

Gezakt voor het examen en nu?

CBR Theorie examen andere taal

CBR Theorie examen andere taal
voorbereiden voor de 
OfficiĆ«le CBR theorie examens